Sušené huby
Sušené huby sú obľúbenou a cenenou ingredienciou v mnohých kuchyniach po celom svete. Tieto huby sú získané sušením čerstvých húb, čo umožňuje koncentráciu ich chuti, arómy a výživných látok. Medzi najčastejšie sušené druhy húb patria hríby, šampiňóny, lieska, mušle, a mnoho ďalších.
Sušené huby sú ľahko skladovateľné, majú dlhú trvanlivosť a sú k dispozícii po celý rok. Sú vynikajúcou prísadou do mnohých pokrmov, vrátane polievok, omáčok, rizot, cestovín, plnky a ďalších. Pred použitím sa obvykle namočia v teplej vode, aby sa znova zmäkčili a získali svoju plnú chuť a textúru.
Sušené huby prinášajú do pokrmov bohatú chuť, hĺbku a komplexnosť, čo z nich robí nepostrádateľnú súčasť kulinárskych kreácií.