Himalájska soľ hrubá 1000g
Himalájska soľ mletá 1000g
Čierne korenie bio mleté Sonnentor 50g
Polievkové korenie BIO Sonnentor 25g
Morská soľ s morskými riasami obsahujúcimi jód BIO Sonnentor 150g
Korenie celé farebné BIO Sonnentor 50g
Tymián BIO Sonnentor 20g
Rozmarín rezaný BIO Sonnentor 25g
Paprika sladká BIO Sonnentor 50g
Oregano (Dobromyseľ) BIO Sonnentor 18g
Nové korenie celé BIO Sonnentor 15g
Majoránka BIO Sonnentor 10g
Bobkový list BIO Sonnentor 10g
Bazalka BIO Sonnentor 15g
Ayurvédska soľ jemná Sonnentor 150g
Grilovacie BIO korenie Vegi TEREZIA 35g
Cesnakové BIO korenie Vegi TEREZIA 35g
Bylinkové BIO korenie Vegi TEREZIA 35g
Nové korenie mleté BIO Sonnentor 35g
Pikantné BIO korenie Vegi TEREZIA 35g
Korenie sú sušené semená, plody, korene, kôry alebo iné časti rastlín, ktoré sa používajú na dodanie chuti a vône jedlu. Korenie sa často používa pri varení na zvýraznenie chuti jedál a dá sa použiť v sladkých aj slaných receptoch.
Druhy korenia:
Medzi niektoré bežné koreniny patrí okrem iného škorica, rasca, zázvor, paprika, kurkuma a čierne korenie. Každé korenie má svoj vlastný jedinečný chuťový profil a dá sa použiť rôznymi spôsobmi. Napríklad škorica sa bežne používa pri pečení a dodáva jedlám teplú, sladkú chuť, zatiaľ čo rasca sa často používa v slaných jedlách a dodáva orieškovú, zemitú chuť.
Okrem kulinárskeho využitia sa korenie už tisícročia používa v tradičnej medicíne a prírodnom liečiteľstve. Zistilo sa, že mnohé koreniny majú zdravotné výhody, napríklad zmierňujú zápaly, zlepšujú trávenie a posilňujú imunitný systém.
Použitie:
Pri používaní korenín je dôležité ich správne skladovať, aby si zachovali svoju čerstvosť a chuť. Korenie by sa malo skladovať na chladnom a suchom mieste mimo slnečného žiarenia a vlhkosti. Mleté korenie by sa malo použiť do šiestich mesiacov až jedného roka, zatiaľ čo celé korenie môže trvať až dva roky.
Najobĺubenejšia značku korenín, ktorú nájdete u nás je Sonnentor. V našej ponuke najdete najmä Bio koreniny a ekologické produkty.