Škorica cejlónska - kôra mletá - Cinnamomum verum
Škorica cejlónska - kôra drvena - Cinnamomum verum
Sečuánske korenie - celé - Zanthoxylum piperitum
Piepor čierny, korenie čierne - mleté - Piper nigrum
Piepor biely, korenie biele - celé - Piper nigrum white
Tymián obyčajný - vňať narezaná - Thymus vulgaris - Herba thymi vulgaris
Rozmarín lekársky - list celý - Rosmarinus officinalis - Herba rosmarini
Pomajorán obyčajný, oregano - vňať narezaná - Origanum vulgare - Herba origani vulgaris
Materina dúška úzkolistá - vňať narezaná - Thymus serpyllum - Herba thymi serpylli
Bedrovník anízový - plod - Pimpinella anisum - Fructus anisi
Anízovec pravý, badián - plod celý - Illicium verum - Illici veri fructus
Bazalka pravá - vňať narezaná - Ocimum basilicum - Herba basilici
Vavrín pravý, bobkový list - list celý - Laurus nobilis - Folium lauris nobilis tot.
Medvedí cesnak - list celý - Allium ursinum - Herba allii ursini
Pimentovník pravý, nové korenie - plod celý - Pimenta officinalis - Semen pimentae
Piepor čierny, korenie čierne - celé - Piper nigrum - Fructus piperi
Korenie ružové celé - Schinus molle - Fructus piperi
Piepor čierny, korenie zelené- celé - Piper nigrum - Fructus piperi
Rozmarín lekársky - list narezaný - Rosmarinus officinalis - Folium rosmarini
Šalvia lekárska - vňať narezaná - Salvia officinalis - Herba salviae
Tymián obyčajný - list celý - Thymus vulgaris - Folium thymi vulgaris
Bazalka pravá - list narezaný - Ocimum basilicum - Folium basilici
Majorán záhradný - list narezaný -Origanum majorana-folum cs
Vanilka voňavá , vanilkový lusk - plod celý - Vanilla planifolia - Fructus vanillae
Druhy korenia:
Medzi niektoré bežné koreniny patrí okrem iného škorica, rasca, zázvor, paprika, kurkuma a čierne korenie. Každé korenie má svoj vlastný jedinečný chuťový profil a dá sa použiť rôznymi spôsobmi. Napríklad škorica sa bežne používa pri pečení a dodáva jedlám teplú, sladkú chuť, zatiaľ čo rasca sa často používa v slaných jedlách a dodáva orieškovú, zemitú chuť.
Okrem kulinárskeho využitia sa korenie už tisícročia používa v tradičnej medicíne a prírodnom liečiteľstve. Zistilo sa, že mnohé koreniny majú zdravotné výhody, napríklad zmierňujú zápaly, zlepšujú trávenie a posilňujú imunitný systém.
Použitie:
Pri používaní korenín je dôležité ich správne skladovať, aby si zachovali svoju čerstvosť a chuť. Korenie by sa malo skladovať na chladnom a suchom mieste mimo slnečného žiarenia a vlhkosti. Mleté korenie by sa malo použiť do šiestich mesiacov až jedného roka, zatiaľ čo celé korenie môže trvať až dva roky.
Najobĺubenejšia značku korenín, ktorú nájdete u nás je Sonnentor. V našej ponuke najdete najmä Bio koreniny a ekologické produkty.