Doprava zadarmo nad 35 €

Lievance

Na ich prípravu zmiešame biely jogurt s dvoma lyžicami mandľovej múky a jednu lyžicu polohrubej muky s kypriacim práškom. Cukor pridávame podľa našich preferencii. Pokiaľ sa nám zdá konzistencia príliš hustá, riedime mliekom.

Lievance opekáme na panvici, ktorú potrieme olejom (s pomocou servítky). Opekáme na minimálnom ohni, aby sa nepripálili. Vynikajúco chutia s džemom z ruží, ale rovnako aj s javorovým sirupom, alebo smotanou a grankom. Janka navyše lievance nápadito ozdobila ružovými púčikmi Alteya.

Žemľovka

Vianočku nakrájame a namáčame v mlieku s tromi žĺtkami. V jánskej mise postupne vrstvíme dookola vianočku a tvaroh zmiešaný s trochou cukru a ovocím podľa chutí (ja mám rada broskyne, ale môžete nahradiť višňami, alebo hocijakým iným). Dáme zakryté piecť do rúry na 20-25 minút pri 200°.

Na záver vyšľaháme sneh z bielok a necháme ešte asi 5 min. piecť, pokiaľ nechytí zlatisto-hnedý nádych. Ozdobíme kvetmi z levandule a výsledok je oku aj brušku lahodiaca pochúťka. :)

Prajeme vám dobrú chuť!