Doprava zadarmo nad 35 €

Božia lekárnička alebo naša Matka Príroda

 

Tvar potravín ukazuje, ktorý orgán dokážu liečiť.

 

Premýšľali ste už niekedy nad tým, prečo majú jednotlivé potraviny svoj konkrétny tvar? Hoci sa to na prvý pohľad môže zdať komické, ich tvar nám o nich napovie omnoho viac, než by sme možno čakali. Ukazujú totiž práve tie orgány, s ktorých liečbou nám dokážu pomôcť. Súdiac podľa farmakologického podkladu, logická súvislosť tu určite je a dokonca funguje!

Prinášame Vám pár príkladov, ktoré nám to potvrdia. Poďme sa teda pozrieť, čo nám chcel stvoriteľ naznačiť 

 

MRKVA

Mrkva božia lekárnička


Ak mrkvu nakrájame na kolieska, jednotlivé kúsky vyzerajú ako oči – dúhovka a zrenica. Nielen staré matere, ale aj vedci tvrdia, že konzumáciou mrkvy si zlepšujeme prietok krvi v oku a tým aj jeho funkcie. Mrkva bohatá na beta-karotén znižuje tiež riziko vzniku šedého zákalu. Tiež chráni pred degeneráciou makuly súvisiace so starnutím. Tento problém postihuje jednoho ze štyroch jedincov nad 65 rokov. „Ak si vezmete každý deň tabletku beta-karoténu, nebude to mať rovnaký účinok ako konzumáciae kvalitnej karotky.“, hovorí vedec John Hopkins z Nemocnice v Baltimore v USA.



VLAŠSKÝ ORECH

Vlašský orech

Vyzerá ako mozog a znaky na jeho šupke vyzerajú ako mozgová kôra. Dôležitý obsah je naviac uložený pod tvrdou škrupinou. Podoba čisto náhodná? Asi nie… Vedecky je dokázané, že orechy pomáhajú zvyšovať a rozvíjať funkciu mozgu. Orechy by sa mali konzumovať pravidelne a to v menších množstvách (cca 5 kusov denne).

Pre dosiahnutie maximálneho účinku je dobré ich poriadne rozžúvať.

 Vlašské orechy patria k jedným z najkoncentrovanejších potravinových zdrojov živín a majú pozitívny vplyv nielen na nervovú sústavu, ale i cievny systém a srdce.

 FAZUĽA

Fazula a oblickaTvar fazule pripomína obličku a fazuľa samotná pomáha udržiavať ich zdravé fungovanie. Odvodňujú, zbavujú opuchov a obličky prečisťujú. Fazuľa poskytuje celý rad minerálov a vitamínov, a preto je všeobecne prospešná pre zdravie človeka. Ak sú vaše obličky oslabené (čím trpí väčšina ľudí), budete potrebovať zvýšiť príjem fazule v strave. Najvhodnejšie sú veľké maslové druhy fazule tmavej farby, potom mungo fazuľa (iba v lete, lebo ochladzuje) a fazuľa adzuki.

 




PARADAJKA

Paradajka a srdceParadajka má 4 komory a je červená tak ako naše srdce, ktoré má tiež 4 časti - 2 komory a 2 predsiene a je červené. Takže spojitosť je zrejmá. Všetky výskumy dokazujú, že paradajka je plná lykopénu, ktorý je veľmi prospešný pre srdce a krv. Dokonca aj v knihách o ruskom ľudovom liečiteľstve nájdete  „paradajkové recepty“ na vysoký krvný tlak (2 rajčiny na lačný žalúdok).

 




ZÁZVOR

zázvor a tr´viaca sústavaZázvor vyzerá ako žalúdok a tiež pomáha pri trávení. Indovia a Číňania používajú zázvor už viac ako 5000 rokov k upokojeniu žalúdka a vyliečenie nevoľnosti. Zázvor tiež spomaľuje tempo rastu nádorov hrubého čreva.

 





CITRUSY

Citrusy a prsiaPripomínajú vám pomaranče a grapefruity  ženské prsia? Nie je to náhoda - chránia      totiž pred vznikom rakoviny prsníka. Starajú  sa o zdravie pŕs a o pohyb lymfy v dutinách  (najmä grep, ktorý sa s úspechom používa  v podobe esenciálnejho oleja aj pri l            ymfodrenážnych masážach).

 






Avokádo

Ikarov Avokadový olej

Avokádo jedobré pre zdravé fungovanie maternice a krčka maternice. Moderný výskum ukazuje, že keď žena zje jedno avokádo týždenne, vyrovnáva pôrodné hormóny, zabráni nadmernej hmotnosti po pôrode a môže predchádzať rakovine krčka maternice. Dokonca trvá presne deväť mesiacov, než avokádo dozreje. To sú „náhody“, čo?


Vedeli ste že avokádo je vhodné aj na pleť? Obsahuje neskutočne veľa vitamínov (A,E a D) , ktoré sú prospešné pre vašu pleť. Taktiež pomáha k syntéze kolagénu. Je vhodný na suchú a citlivú pleť. 

avokádový olej : http://www.bioruza.sk/avokadovy-olej

Páčil sa vám náš článok ? Dajte nám vedieť v komentári či sa vám ľúbil.